/ Gulliver/Getty Images
Комисията за разузнаването в доминирания от републиканците Сенат на САЩ е изпратила призовка на най-големия син на президента Доналд Тръмп, за да отговори на въпроси в рамките на разследването за намеса на Русия в президентските избори през 2016 г., спечелени от баща му, предадоха световните агенции.
 
Тръмп спря достъпа на Конгреса до пълния текст от доклада на Мълър

АФП отбелязва, че Конгресът използва за първи път разследващите си правомощия, за да привика член на семейството на държавния глава. Някои от тях вече бяха изслушани доброволно.
 
Доналд Тръмп-младши, който управлява семейния бизнес, вече отговори на въпроси на сенатски комисии през 2017 г. Според американски медии, които цитират анонимни източници, комисията за разузнаването е привикала 41-годишния син на президента, за да го разпита именно за негови изявления отпреди две години, по-конкретно за проекта за построяване на небостъргач "Тръмп тауър" в Москва.

Gulliver/Getty Images

През февруари бившият адвокат на президента на САЩ Майкъл Коен заявил пред комисия в Камарата на представителите, че е докладвал около 10 пъти на Тръмп-младши за плана. Преди това президентският обаче бил казал пред правната комисия на Сената през 2017 г., че е бил само "периферно осведомен" за проекта.
БТА