Близките на убитият от полицай във Франция Нахел искат промяна в законодателството на страната. Роднина на момчето е коментирал пред ВВС, че законите, които позволяват на полицейските служители да използват оръжията си при контрол на трафика, трябва да се променят. 

Той е заявил, че иска "по-добро обучение за френската полиция, регулиране на оръжията за полицията и преразглеждане на закона, който позволява на полицията да използва смъртоносна сила".

Размириците във Франция: Протестиращи се врязаха с автомобил в дома на кмет (ВИДЕО)

Наказателният кодекс на Франция е променен през 2017 г., за да позволи по-широко използване на огнестрелни оръжия, след като полицията е поискала промяна заради сблъсъци с повишени нива на насилие.

Критиците обаче твърдят, че увеличаването на броя на стрелбите, свързани с пътното движение, е пряк резултат от тази промяна, която според тях е твърде неясна, тъй като оставя на полицаите да определят дали отказът на водача да се подчини представлява риск.

Борба с безредиците: 45 хиляди полицаи и жандармеристи във Франция

Малко по-рано бабата на Нахел Надя заяви, че протестиращите са използвали смъртта на нейния 17-годишен внук, като "извинение" и е призовала бунтовете са спрат, допълват от Sky News.

Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне с министри от правителството за вземане на мерки заради вълната от размирици в страната.
Агенция "Фокус"