Министерството на вътрешните работи на Франция съобщи, че автобусните и трамвайните превози в цялата страна ще бъдат спрени, а в допълнение ще бъде забранена продажбата на пиротехнически изделия в рамките на мерки, целящи да ограничат насилствените протести, предаде АФП.

В изявлението се казва, че регионалните власти, които отговарят за сигурността в страната, ще бъдат помолени да забранят продажбата и транспортирането на бензинови бутилки, киселини и други запалителни течности.

Франция гледа към цевта на четвърта нощ на размирици след убийството на 17-годишен тийнейджър от полицай.

Полицаят е арестуван и признат за виновен, но въпреки това цялостната ситуация в страната не се е подобрила.

По-рано днес президентът Еманюел Макрон напусна предсрочно срещата на върха на лидерите на ЕС в Брюксел, за да ръководи кризисната среща в страната.

Най-малко 875 души бяха арестувани в резултат на протестите в страната след три нощи на размирици. 

Макрон обяви, че ще бъдат изпратени допълнителни сили за сигурност, за да се овладеят безредиците в страната след убийството на тийнейджър от полицията и призовава родителите да не допускат децата си, участващи в бунтове, на улицата, предаде АФП.

След погромите: Обвиниха френския полицай за убийството на тийнейджър

Обръщайки се към кризисна среща на министрите, Макрон заяви, че Министерството на вътрешните работи ще мобилизира "допълнителни средства", за да се справи с бурните протести, като осъди "неприемливото използване на смъртта на един тийнейджър".

Френският президент призова родителите да не допускат деца на улицата в петък, като допълни, че около една трета от 875-те души, арестувани през нощта за безредици, са "млади или много млади".
БГНЕС