Във Франция започна погребението на убития от полицаи 17-годишен Наел, това става 4 дни след тежкия инцидент, който предизвика масовите безредици в различни части на страната. Погребението бе насрочено за събота преди обяд в Нантер.

Полицай застреля 17-годишно момче край Париж, не се подчинало на негова заповед

В същото време от Елисейския дворец съобщиха, че президентът Еманюел Макрон е отложил официалната си визита в Германия. Макрон трябваше да започне тридневна визита в Германия от утре до вторник. „Френският президент Макрон говори по телефона с германския президент Щайнмайер и го информира за положението в страната. Президентът Макрон поиска отлагане на държавната визита, която бе планирана с Германия“, се казва в комюнике от германското президентство.

Припомняме, че над 1300 коли и 234 сгради бяха опожарени във Франция в нощта срещу събота при безредици, избухнали след убийството от полицията на 17-годишния Наел.
Отделно 31 полицейски управления, 16 общински полицейски управления и 11 казарми на жандармерията бяха атакувани от протестиращи.

Американският бизнесмен и милиардер Илон Мъск е шокиран от огромното количество оръжия, с които разполагаха протестиращите във Франция. "Откъде имат всички оръжия? Личното притежаване на оръжия в Европа е изключително ограничено, но все още го има. Следователно повечето от тези оръжия най-вероятно са откраднати или незаконно внесени на френска територия", написа той в Туитър.
БГНЕС