Македония България
Македония България / iStock/Getty Images
Много е ясно, че ролята на САЩ е свързана с това, че ние имаме интерес и смятаме РС Македония за свой стратегически партньор, както е и Европейският съюз, но това не е въпрос, който САЩ директно ще решават. По тази причина моля да стоите далеч от подвеждащи информации. Това заяви американският посланик в Скопие Кейт Мери Бърнс, предаде БГНЕС.

Заев: Очакваме напредък със София до края на годината

Изявлението бе направено по повод неотдавнашното интервю на заместник-помощник държавния секретар Габриел Ескобар относно евроинтеграцията на РС Македония.

„Ние виждаме македонското бъдеще в ЕС и потвърждаваме значението от разрешаването на тези въпроси. Надяваме се това да продължи до края на годината.

Голям интерес към ваксините, дарени от България на Северна Македония

Разговаряме с всички партньори. Разговаряме с правителството в Скопие и тези в съседните държави, но и с цяла Европа, за да направим всичко, което можем, за да придвижим процеса напред. Нямам никаква конкретна информация в този момент, освен да потвърдя, че САЩ ще се включат в този въпрос и в разговорите, защото споделяме една и съща визия – РС Македония да заема заслуженото място в Европа и ЕС и се надявам това да стане скоро“, каза Бърнс и „отказа да спекулира за някакъв план, който не е чула“.