Честър Бенинтгън
Честър Бенинтгън / Guliver/Getty Images
Самоубийството на певеца на Linkin Park Честър Бенинтгън дошло като гръм от ясно небе за останалите членове на състава му, които трябвало да участват във фотосесия с него, съобщава сайтът TMZ.

Така ще запомним Честър Бенингтън – раздаващ се на сцената (СНИМКИ)

Снимките е трябвало да бъдат направени един час, след като е било открито безжизненото му тяло. Групата се е готвела за нови гастроли точно след една седмица.
Бенингтън е почивал заедно със съпругата си в щата Аризона и се завърнал в Лос Анджелис в сряда. Според последни данни вокалистът на Linkin Park се е самоубил или в сряда вечерта, или четвъртък сутринта. На бандата ѝ предстоеше турне под названието "One More Light", което трябваше да стартира на 27 юли в Мансфийлд, щата Масачузетс, и да приключи на 5 ноември в Токио.
Много звезди от света на музикалния бизнес изказаха съболезнованията си във връзка с трагичната кончина на Бенингтън.

23-годишният Стормзи, който наскоро записа с него и групата му парчето "Good Goodbye" заяви, че е с разбито сърце след случилото се.
Съболезнованията си изрази и Фарел Уилямс. Според рапъра Честър Бенингтън е повлиял на цяло поколение музиканти.

Певицата на групата Paramore Хейли Уилямс изтъкна, че Честър е вкарал много красота в свят, който доста често е много мрачен.
Фронтменът на Green Day Били Джо Армстронг довери ,че винаги ще си спомня за Честър като за един интелигентен и мил човек с невероятен певчески талант.
БТА