Мост, свързващ анексирания Крим с окупираната от руските сили част от Херсонска област в Украйна, е претърпял щети при украински удар, съобщиха местните руски власти, цитирани от Франс прес.

"През нощта бе нанесен удар по Чонгарския мост. Няма жертви", каза губернаторът на Крим Сергей Аксьонов. Той добави, че в момента се прави оценка на щетите.

Ръководителят на назначените от Москва окупационни власти в Херсонска област Владимир Салдо съобщи, че силите на Киев са "бомбардирали цивилна инфраструктура: мостове на административната граница между Херсонска област и Крим, близо до Чонгар". Той публикува снимки, на които се вижда кратер в пътната настилка на моста. По думите му първоначалното разследване показва, че украинците са използвали британски ракети "Сторм Шадоус".

Експлозии разтърсиха Киев след вълна от атаки с дронове

Украинските сили от началото на юни извършват настъпление по няколко направления, в това число в Южна Украйна. Кримският полуостров служи като логистична база на руските сили в Южна Украйна и често става мишена на украински атаки.
 
Любомир Мартинов/БТА