Русия нанесла удари по 10 обекта на Ислямска държава за денонощие
Русия нанесла удари по 10 обекта на Ислямска държава за денонощие / снимка: БГНЕС, архив

Руски бойни самолети Су-34, Су-24М и Су-25 извършиха 20 полета в Сирия за денонощие. Нанесени са десет удара, в това число с прецизни боеприпаси, по позиции на бойците на терористичната организация "Ислямска държава". Такива данни бяха посочени от руското министерство на отбраната в съобщение, цитирано от ТАСС.

"Руската авиогрупа Хмеймим продължава да засилва въздушните удари с прецизни боеприпаси по обекти на международната терористична групировка ИДИЛ (старото име на "Ислямска държава") в Сирия.

Руските удари в Сирия предизвикали паника сред терористите (ВИДЕО)

Денонощно със средствата за космическо, въздушно и други видове разузнаване се идентифицират нови цели в районите на бомбардировките, които след проверка се поразяват оперативно чрез удари на нашите самолети", посочва руското министерство на отбраната.

За изминалото денонощие са извършени 20 полета на самолети Су-34, Су-24М и Су-25, като са нанесени удари по десет обекта на "Ислямска държава", пише още в съобщението.

Само 5% от руските въздушни удари в Сирия са насочени срещу ИД

Според руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс, са били поразени интереси на джихадистката групировка в северозападната провинция Идлиб и североизточната Ракка. Ударени били тренировъчен лагер, цех за колани с експлозиви, използвани от атентатори самоубийци, три оръжейни склада и четири командни центъра на "Ислямска държава".

Източник: БТА