Руски военни самолети са извършили през последните три дни повече от 60 полета, при които са поразили над 50 обекта от инфраструктурата на терористичната организация "Ислямска държава" (ИД), съобщи висш руски военен, цитиран от ТАСС.

"За три денонощия успяхме да подкопаем материално-техническата база на терористите и да намалим съществено бойния им потенциал", заяви генерал-полковник Андрей Картаполов, началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили.

Русия нанесе нова вълна въздушни удари в Сирия (ВИДЕО)

Картаполов посочи, че руската бойна авиация нанася денонощно удари от военновъздушната база "Хмеймим", в крайбрежната сирийска провинция Латакия, по цялата територията на Сирия.

Операцията предизвика паника и дезертьорство сред терористите, увери той. Руското разузнаване констатира, че терористите напускат контролираните от тях райони. "Около 600 наемници са напуснали позициите и се опитват да стигнат до Европа", каза Картаполов.

Какво рискува Русия с военната операция в Сирия?

Според него Съединените щати са уверили руското министерство на отбраната, че в района на действие на руската бойна авиация "няма никой освен терористи". Руската страна предварително е уведомила САЩ за ударите си, каза генералът.
Той добави, че руската авиационна група в Сирия ще засилва ударите си по терористите. Руското министерство на отбраната е готово да взаимодейства с всички заинтересовани държави.

Източник: БТА