/ Gulliver/Getty Images
Русия обвини украинските войски за смъртта на четирима цивилни, загинали вчера в южния украински пристанищен град Мариупол. Тя твърди, че украинските "националисти" са използвали над 150 цивилни като жив щит, предаде ДПА.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков каза днес, че украинските сили открили огън по проруски сепаратистки бойци в Мариупол, предаде Интерфакс. Стигнало се до сблъсък между украинските "националисти" и сепаратистите. Цивилните били използвани от украинската страна като жив щит, твърди Конашенков, според когото "националистите" убили четирима души от мирното население. В крайна сметка около 150 цивилни успели да напуснат града с помощта на сепаратистите. Тази информацията не може да бъде потвърдена от независим източник, отбелязва ДПА.

Български моряци са блокирани на кораб в Мариупол

Русия обяви, че ще има трети опит за отваряне на хуманитарни коридори в четири украински града, след като в края на миналата седмица две временни примирия, обявени за извеждане на цивилно население, не бяха спазени.
 
БТА