/ / Thinkstock/Getty Images
Русия и САЩ са в състояние да възстановят конструктивното си сътрудничество въпреки наличните разногласия. Това заяви днес държавният секретар на САЩ Майк Помпейо след среща с руския външен министър Сергей Лавров в кулоарите на есенната сесия на Общото събрание на ООН, предаде ТАСС.

"Въпреки, че имаме области на напрежение с Русия, ние трябва да намерим конструктивен път напред. И преди сме успявали да работим заедно. Можем да постигнем това отново", написа в "Туитър" Помпейо.

По думите му двамата с Лавров са говорили за двустранните отношения и по важни международни въпроси, включително контрола върху въоръженията. Ръководителят на американската дипломация не посочва други подробности от разговора, продължил по-малко от час, отбеляза ТАСС.

Кремъл даде информация за скандала около сочения за шпионин на САЩ в Русия

Агенцията цитира съобщение на руското външно министерство, според което Лавров е обсъдил с Помпейо въпроса за неиздадените визи за руски представители за прояви на ООН, кризата в Сирия и положението в Украйна.

Русия неуспешно се опитвала да вербува Едуард Сноудън?

Лавров е отбелязал, че са излишни "опитите за санкционен и всякакъв друг натиск" върху Русия, защото това "подкопава перспективите за взаимодействие" при решаването на важни световни проблеми. Двамата първи дипломати са обсъдили ситуацията около Северна Корея, Афганистан, Украйна, Близкия изток и Северна Африка, се казва в съобщението на руското външни министерство.
БТА