Руският медиен регулатор "Роскомнадзор" е блокирал сайтовете на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ), на Федералното бюро за разследване (ФБР) и на редица други чуждестранни източници, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на медийния регулатор.

Bloomberg: Путин готви нова офанзива в Украйна, войната може да продължи с години

Според "Роскомнадзор" това е било направено за разпространяване на материали, съдържащи недостоверна обществено значима информация, както и за дискредитиране на въоръжение сили на Руската федерация.

"На основание на руския федерален закон "За информацията, информационните технологии и за защита на информацията", "Роскомнадзор" е ограничил достъпа до редица източници, принадлежащи на държавни структури на враждебни страни, за разпространяване на материали, насочени към дестабилизация на обществената и политическата обстановка в Русия", се казва в съобщение на ведомството.

Шведският премиер: Режимът на Путин подцени и Украйна, и ЕС

В частност, в тези източници са били идентифицирани материали, "съдържащи недостоверна обществено значима информация, както и такива, дискредитиращи въоръжените сили на Руската федерация", добавя "Роскомнадзор".
Светослав Танчев/БТА