телевизия
телевизия / iStock/Getty Images
Пандемията принуди много журналисти да работят от вкъщи, където са едновременно продуценти, оператори и звукорежисьори. Малък пропуск лесно води до големи неудобства и нежелана световна слава. По време на рутинно включване в предаване на живо, където от дни се говори само за това кой е спечелил президентските избори и дали настоящият президент най-накрая ще признае поражението си, става сериозен гаф в ефир, съобщава РТС.

Водещият Крейг Мелвин представя колегата си Кен Диленян, който се включва от вкъщи и го пита какво е научил за плановете по предаване на властта между Тръмп и Байдън, тоест липсата на такива планове.

В момента, в който трябва да говори, Диленян извръща поглед от камерата към телефона и прошепва две думи, които никой журналист не трябва да казва в предаване на живо – звучна и откровена псувня.

Режисьорът веднага го махна от екрана, а Мелвин коментира, че изглежда имат някакви технически проблеми. Диленян скоро публикува извинение и обяснение в Twitter.
 


„Много съжалявам за грубостта, която казах в програмата през предходния час. Имах някои технически проблеми и по погрешка загубих контакт с режисьора, но микрофонът ми все още беше включен. Дължи се на факта, че трябва да бъда продуцент, оператор и техническа поддръжка на себе си от вкъщи ".

Това не спря масовото споделяне и коментиране на видеото, в което водещ беше журналистът на конкурентния Fox News и верен поддръжник на Доналд Тръмп - Шон Ханити.

Диленян нямаше нищо против да продължи да работи, без да обръща внимание на неудобството, освен в допълнителен коментар в Twitter, където благодари на всички, които са го подкрепили.

За момента NBC не съобщава за никакво наказание по повод на инцидента.
БГНЕС