Времето в Лос Анджелис било изключително мъгливо, дори полицейските хеликоптери не са летели заради метеорологичните условия
Данните за проследяване на полети показват, че хеликоптерът на Коби Брайънт, който загина, се е сблъскал с метеорологичните проблеми над зоологическата градина на града. Той е обиколил този район поне 6 пъти на много малка надморска височина - около 875 фута като може би пилотът е чакал мъглата да се изчисти, предаде Gong.bg.
 

Той се свързал с контролната кула на летище Бърбанк и там са били наясно, че машината обикаля около 15 минути. В крайна сметка хеликоптерът се е насочил на север по магистралата 118, преди да завие на запад, и започне да лети над магистралата 101 около Уудланд Хилс, Калифорния.

Баскетболната звезда Коби Брайънт загина с дъщеря си в катастрофа с хеликоптер (СНИМКИ/ВИДЕО)

По-късно те се натъкват на още по-гъста мъгла и хеликоптерът завива на юг. Това е било критично решение, защото са се насочили към планински район. Пилотът внезапно и бързо се изкачил от около 1200 фута до 2000 фута. Малко след това се случва и трагедията, при която хеликоптерът катастрофира в хълм и се запалва.

Gulliver/Getty Images


Общо девет души са загубили живота си при трагичния инцидент с хеликоптера на баскетболната легенда Коби Брайънт. Един от най-големите играчи в историята на този спорт загина, а с него от този свят си отиде и дъщеря му Джана. 

Gulliver/Getty Images


По първоначална информация на борда е имало петима души - Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря, неин приятел, заедно с баща му и пилота на хеликоптера. Последните информации от полицията са, че в машината са се намирали 9 души. Никой не е оцелял.

Светът скърби за Коби Брайънт (СНИМКИ/ВИДЕО)

АП съобщи, като се позова на роднини, че в трагедията живота си са загубили още Джон Алтобели, главен треньор на местния отбор по бейзбол, съпругата му Кери и дъщеря им Алиса, която играела в един и същи отбор с дъщерята на Брайънт.

Gulliver/Getty Images


Също така от полицията са съобщили, че сред жертвите е и треньорката на калифорнийския баскетболния отбор за момичета Кристина Маузер.

Камата за Черната Мамба: Най-харизматичният спортист в света, почивай в мир!


Времето в Лос Анджелис е било изключително мъгливо в деня на трагедията, дори полицейските хеликоптери не са летели заради метеорологичните условия

Gong.bg