Диего Марадона не жалеше сърцето си, изпълнено с огромна любов към футбола и към топката
Диего Марадона не жалеше сърцето си, изпълнено с огромна любов към футбола и към топката / Gulliver/Getty Images
Сърцето на починалия миналата седмица Диего Марадона тежало 500 г, което е двойно повече от нормалното, съобщи испанският в. „Марка“. Легендарният аржентинец бе погребан без сърцето, което ще бъде обстойно изследвано от кардиолози и експерти.

Целта е да се разбере точно дали Диего е консумирал алкохол, наркотици или други субстанции в часовете преди смъртта си. Тези обстоятелства са изключително важни за прокуратурата в Сан Исидро, която разследва последователността на събитията в последните часове на Марадона.

Разследват лекаря на Марадона за непредумишлено убийство

Аржентинската информационна агенция Telam оповести, че изследването на сърцето на дон Диего ще започне на 8 декември, сряда, в главното управление на криминологията на полицията в Буенос Айрес под надзора на експерти и прокурори.

Според заключенията на криминалистите, извършили аутопсията на дон Диего, той е починал в резултат на остър белодробен оток, следствие на хронична остра сърдечна недостатъчност, като в сърцето му те открили дилатативна кардиомиопатия.

Последната разходка на Марадона в квартала разплака света (ВИДЕО)

Междувременно големият португалски треньор Жорже Жезуш направи изказване, в което наблегна на огромната разлика между страстта на Диего Марадона към футбола, към топката, която го отличава от днешните му наследници - Кристиано Роналдо и особено Меси. 

“Диего бе на върха в света, но той притежаваше страст към играта, към футбола, роден бе за футболист, по рождение си имаше всичко. Не е продукт, върху когото е работено – той си е роден такъв. С любов, с цялото чувство към топката.

Днес от двамата най-големи в света Кристиано Роналдо притежава малко от това, а Меси няма нищо от него – няма никаква страст“, отсече Жезуш. И добави: „Меси е един голям футболист, но ние говорим за живота и за чувството, да имаш страст за играта и за футбола.“

За голямото сърце и щедрост на Марадона разказа любопитна случка друга футболна легенда - бразилецът Роналдо Назарио де Лима-Феномена. Той припомни, че Диего го посетил веднъж в Мадрид, когато Рони играел в Реал. Двамата вечеряли заедно.

„Носеха се легенди за тези часовници, с които не се разделял. Попитах го за тях, а той ми каза, че дъщеря му подарила и двата часовника и оттогава той никога не ги е свалял от ръцете си. В края на вечерята той свали единия и ми го подари. Аз не исках да го приема, но той се разсърди и аз го взех. Ще го пазя през целия си живот като свидетелство за неговата щедрост и доброта“, каза Феномена. 

Превод и редакция: DarikNews