/ БГНЕС
Руският президент Владимир Путин пристигна в Ашхабад, за да участва във форума "Взаимовръзката на времената и цивилизациите - основа на мира и развитието“ и ще се срещне с иранския президент Масуд Пезешкиан.

По време на форума, Путин заяви, че е необходим нов световен ред, в който по-справедливо да се разпределят богатствата и да се взема под внимание мнението на всяка страна.

Очаква се Путин да има двустранни разговори с туркменистанския си колега Сердар Бердимухамедов.

Видеоклип, разпространен от Кремъл тази сутрин, показва пристигането на Путин с лимузина на мястото на форума. След като се ръкува с туркменистанския лидер, той говори пред участниците в конференцията.

Кремъл съобщи, че в кулоарите на международния форум Путин ще обсъди ситуацията в Близкия изток с иранския президент Масуд Пезешкиан.

Форумът е посветен на 300-годишнината от рождението на големия туркменски поет и мислител Махтумкули Фраги, който е смятан за създател на литературния туркменски език.

Планира се в събитието да участват лидерите на повече от десет държави, както и ръководителите на международни организации, сред които Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), Организацията за икономическо сътрудничество, Тюркският съвет (ТЮРКСОЙ), Общността на независимите държави (ОНД), Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) и Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО).

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пламен Йотински/БТА