/ БГНЕС
Русия разбира колко сериозни са новите заплахи в света, зад които прозират старите черти на нетърпимост и претенции за изключителност, и е готова за диалог по въпросите на сигурността.

Путин
БГНЕС

Това заяви руският президент Владимир Путин на парада на Червения площад в Москва по случай 73-ата годишнина от победата над нацистка Германия, предаде ТАСС.

В Русия отбелязват Деня на победата с парад

"Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята и те не ни позволяват да ослепеем. Зад новите заплахи прозират все същите уродливи черти - егоизмът и нетърпимостта, агресивният национализъм и претенциите за изключителност. Ние разбираме колко сериозни са тези заплахи", каза Путин.

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за четвърти път (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той посочи, че е важно всички страни, цялото човечество да осъзнае, че мирът е много крехък и неговата стабилност укрепва общият ни стремеж да се чуваме, да си доверяваме и да се уважаваме", заяви руският лидер.

Путин
БГНЕС

Той каза също, че именно Съветският съюз е предопределил изхода от Втората световна война, но днес се правят опити да се отрече този подвиг. Ние няма да позволим това, заяви Путин.

„Уолстрийт джърнъл“: Русия може да предизвика голяма война в Близкия изток

В парада на Червения площад тази година ще участват повече от 13 хиляди души.
БТА