/ БГНЕС
Руският президент Владимир Путин смята, че е важно да се общува с журналистите на големи пресконференции, тъй като те общуват тясно с хората в своите региони. Той заяви това в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" по канала "Русия 1".

"За мен това е важно. За да чуя тяхната гледна точка, тяхното мнение, разбира се, аз вземам предвид, трябва да взема това предвид в практическата си работа. Но ми се струва, че и за представителите на медиите и обществеността това също е важно и има значение, защото обяснява мотивите за поведението на държавните органи и власти по определени въпроси, показва перспективата за развитие на някои ключови въпроси, пред решението на които сме изправени“, обясни Путин.

Путин: Общуването с журналисти е важно

Той също отхвърли предположението на някои западни медии, че този формат на комуникация с журналистите е манипулиране и контрол над медиите.
"Това няма нищо общо с манипулацията. Изразявам своята гледна точка по онези въпроси, които засягат медиите", каза президентът.

Путин отбеляза, че проблемите на пресконференцията показват тенденциите в икономиката и социалната сфера, което е "много полезно, представлява голям интерес и, разбира се, свидетелства за нашата откритост".

"Това е всичко. И какво влияем там? Ние влияем в смисъл, че предаваме своята гледна точка на зрителите, читателите, слушателите на медиите, които присъстват тук", подчерта руският лидер.
БГНЕС