/ БГНЕС
Продължава издирването на близо 20 души, които са в неизвестност след преобръщането на туристическо корабче в река Дунав в Будапеща, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Най-малко седем души са загинали при преобръщане на туристически кораб в Будапеща

На корабчето е имало общо 35 души - двама членове на екипаж и 33-ма южнокорейски туристи. 14 от туристите бяха извадени от водата, седем от тях починаха, а седем оцеляха и са в стабилно състояние, съобщи южнокорейското външно министерство. 

БГНЕС

Предвид изминалото време от преобръщането и потъването на корабчето, ниската температура на водата (около 10-12 градуса) и силните течения на река Дунав, шансът да бъдат намерени още оцелели е минимален, заяви говорител на Бърза помощ.

БГНЕС

Туристическото корабче се преобърна и потъна в река Дунав, след като се сблъска с друг, по-голям плавателен съд. Причината за сблъсъка още не е известна, отбелязва ДПА.

БГНЕС

Южнокорейското външно министерство съобщи днес, че изпраща екип за бързо реагиране от 18 души в Будапеща, който да се включи в спасителната операция. Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин нареди формиране на извънредна работна група, която да следи ситуацията в Будапеща. Указанията му са всички налични ресурси да бъдат насочени към подпомагане на спасителната операция.

БГНЕС

БТА