Приближаваща снежна буря затвори офиси и училища в САЩ
Приближаваща снежна буря затвори офиси и училища в САЩ / cнимка: Reuters

Правителствените офиси и училищата затвориха врати няколко часа по-рано във Вашингтон, за да се даде възможност на хората да се приберат преди да връхлети очаквана силна снежна буря, съобщи ДПА. Снеговалежът в американската столица вече се усили, намалявайки видимостта и заплашвайки да парализира транспорта.

Метеоролозите предвиждат Вашингтон да бъде затрупан от 75-сантиметрова снежна покривка. Ако прогнозата се сбъдне, ще бъде счупен рекордът от 1922 г., когато столицата е била затрупана от 71-сантиметров сняг.

"Делта еърлайнс" вече анулира днешните полети от и към Вашингтон, Балтимор и Филаделфия, но се надява в неделя следобед те да бъдат възобновени. "Амтрак" спря повечето от влаковете от Вашингтон в посока на юг, пише БТА. Метрото в столицата предвижда да затвори станциите на земята, след като снегът достигне 20 см.

Очакват се силни ветрове и ниски температури. Националната метеорологична служба посъветва хората да не пътуват от петък вечерта до събота вечерта. В редица други щати от Ню Джърси до Северна Каролина и Индиана на запад също се очакват силни снеговалежи и е обявена тревога.