/ iStock/Getty Images
Не мога да си представя, че при тези условия Volkswagen би направил инвестиция за милиарди в Турция
Премиерът на германската провинция Долна Саксония Щефан Вайл за момента изключва вероятността за строеж на нов завод на Фолксваген (Volkswagen) в Турция предвид турската инвазия в Сирия, съобщи в електронното си издание германското списание "Шпигел".

Volkswagen отлага изграждането на завод в Турция заради офанзивата в Сирия?

Вайл участва в надзорния съвет на Фолксваген като представител на Долна Саксония, която държи над 20% от концерна.

Картините, които виждаме от Северна Сирия, са ужасни, каза Вайл. По думите му военната офанзива е очевидно нарушение на международното право и е провокирала огромна бежанска вълна, както и цялостно изостряне на ситуацията със сигурността.

Държавите, които произвеждат най-много леки автомобили (ВИДЕО)

Не мога да си представя, че при тези условия Фолксваген би направил инвестиция за милиарди в Турция, подчерта той. По думите му тази позиция се споделя от ръководството на концерна.

Според премиера на Долна Саксония за момента става дума за отлагане, а не за пълно отказване от плановете на Фолксваген за Турция.

Volkswagen регистрира фирма в Турция

Фолксваген съобщи по-рано, че ръководството му е отложило решението за построяване на нов завод близо до турския град Измир. Решението трябваше да бъде взето до средата на октомври. По думите на Вайл следващото заседание на надзорния съвет е планирано за средата на ноември.
БТА