Броят на хората, загинали при пожара в жилищна сграда във Валенсия, се увеличи до 10, съобщиха властите в източния испански град, цитирани от Ройтерс и Франс прес. Предишните данни бяха за четири жертви и 14 души в неизвестност.

Днес властите съобщиха, че при първоначалния оглед на мястото са били открити 10 тела.

Четирима души загинаха при пожара в жилищна сграда във Валенсия

В изявление градският футболен клуб заяви, че ще свалят знамената наполовина на стадиона и ще отложат мача срещу Гранада тази събота.

Валенсия пожар
БГНЕС

Смята се, че силните ветрове са допринесли за скоростта, с която се разрази опустошителният пожар, който унищожи два съседни жилищни блока във Валенсия в четвъртък.

По време на пожара в пристанищния град е имал пориви до 60 км/ч, според испанската национална метеорологична агенция AEMET. В същото време сградите са били облицовани с изолационен материал, който е бил леснозапалим.

Валенсия пожар
БГНЕС


Пожар бушува във висока жилищна сграда във Валенсия (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кварталът на Валенсия, където стана фаталният пожар е смятан за един от най-красивите в града. И докато пожарникарите остават на мястото на инцидента, живеещите в района все още са в шок, но местната общност се събира, за да подкрепи службите за спешна помощ и пострадалите от огнената стихия.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
BBC, БТА