/ БГНЕС
Най-малко 40 души загинаха и 30 бяха ранени при днес бомбено нападение в Кабул, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от световните агенции.
Противоречиви са информациите за това коя е мишената на нападението. По данни на говорител на министерството, цитиран от Ройтерс, то е извършено срещу афганистанската информационна агенция "Войс".

Атентатор камикадзе се взриви в Кабул, има жертви (ВИДЕО)

Пореден атентат в Кабул
БГНЕС

Франс прес и ДПА съобщават, също позовавайки се на министерството на вътрешните работи, за 40 убити при серия от експлозии, ударили днес шиитски културен център в Кабул. Сградата на културния център се намира до тази на информационната агенция, която първоначално се смяташе за мишена на нападението, отбеляза АФП.

Пореден атентат в Кабул
БГНЕС

"Мишена на атаката бе културният център "Табаян". Там имаше церемония по повод 38-ата годишнина от съветското нахлуване в Афганистан, когато стана първата експлозия", заяви за АФП помощник-говорителят на министерството Насрат Рахими.

Двама убити и 20 ранени при нападение срещу телевизия в Кабул
Още две взривни устройства избухнаха пред сградата, където се бяха събрали хора да помагат на пострадалите от първия взрив. Никой не е поел до момент отговорност за това нападение. Талибаните дори публикуваха комюнике, в което отричат да са замесени.
БТА