Полицията в Колумбия конфискува кокаин и оръжия на престъпни групи
Полицията в Колумбия конфискува кокаин и оръжия на престъпни групи / netinfo

Полицията в Колумбия е конфискувала над 3300 килограма кокаин и голямо количество оръжия при отделни операции, съобщиха вчера органите на реда в латиноамериканската страна, предаде БТА.

Според полицията това е най-мащабната за последните години в конфискация на оръжия, муниции и експлозиви, иззети от незаконни групи, чиято престъпна дейност включва наркотрафик, рекет, отвличане и принудително разселване.

В северозападната част на страната е разбита една фабрика за кокаин, където са открити около тон и половина кокаин - вероятно собственост на Фронт 57 на Въоръжените революционни сили на Колумбия (ФАРК). В град Монитос в северната провинция Кордоба са били открити близо 1,9 тона кокаин, укрит да две места по крайбрежието.

В отделна операция в североизточния район на Пуерто Сантандер, до границата с Венецуела, били намерени няколко оръжейни склада, вероятно на Даниел Рондон Ерера, наричан Дон Марио - най-издирвания наркотрафикант в Колумбия. В тайниците имало 293 пушки, близо 64 200 пълнителя, 11 гранатомета, 94 гранати, автомати, картечници и комуникационни системи. Според полицията преди това оръжията били притежание на Салваторе Манкузо.