/ Getty Images
Разследващите в Чехия свързват стрелеца от Карловия университет с други убийства, станали през последната седмица в Прага. Вече е известно, че преди да се отправи към учебното заведение, той е убил собствения си баща.

14 са жертвите при стрелбата в университет в Прага, нападателят също е мъртъв

Преди 10-на дни в гората Клановец край Прага бяха намерени две тела, едното от които е на малко дете. Тогава полицията започна мащабно издирване на извършителя, след като жена подава сигнал, че посред бял ден е чула изстрели край местопроизшествието. Убитите са баща и двумесечната му дъщеря.

„Работим много сериозно по версията, която в момента е съвсем реална, че нападателят от Философския факултет е отговорен и за двете жертви от края на миналата седмица в гората Клановец“, заявиха разследващите.
 

Прага
БГНЕС


24-годишният Давид Козак уби 14 души и рани 25 по време на нападение в университета, в който учи, намиращ се в центъра на Прага.

Обявиха събота за Ден на траур в Чехия


Междувременно на пресконференция полицията разкри, че стрелецът сам е сложил край на живота си на покрива на университета, след като е видял, че е обграден от всички посоки. Те отхвърлиха всички критики, че са се забавили. Четири минути след подаването на сигнала в учебното заведение са пристигнали първите полицейски сили. Те потвърждават, че на мястото е имало огромно количество амуниции, донесени от Козак.

Очаквайте още подробности.