/ Guliver/Getty Images
Бразилската полиция арестува вчера още един мъж, за когото се подозира, че е свързан с ливанската радикална групировка "Хизбула", с което стават трима задържаните по подозрение в сътрудничество с групировката, предаде Ройтерс, като се позова на двама анонимни източници, запознати със случая.

Името на арестувания в столицата Бразилия не е оповестено, но предполагаемите му отношения с подкрепяната от Иран групировка вече се разследват, казаха източниците. 

Миналата седмица в Бразилия бяха арестувани двама души в Сао Пауло в операция за разбиване на предполагаема клетка на "Хизбула", която вероятно планира нападения срещу еврейски цели в южноамериканската страна. 

"Хизбула" е сформирана в Ливан от иранската Революционна гвардия през 1982 г., за да се бори с израелските сили, нападнали Ливан. Групировката е обявена за терористична в Аржентина, Великобритания, Канада, Германия, Хондурас и САЩ, както и в повечето подкрепени от Щатите страни в Персийския залив. 

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро каза през 2019 г., че също планира да обяви "Хизбула" за терористична групировка, но така и не предприе действия по въпроса.
Анелия Пенкова/БТА