/ ThinkStock/Getty Images
Канадски полицаи застреляха двама мъже по време на престрелка в банка в Британска Колумбия, при която бяха ранени шестима полицаи, а хората от намиращите са наблизо къщи бяха евакуирани след откриването на възможно взривно устройство, съобщи полицията, на която се позовава Ройтерс.

Членовете на екипа за спешна помощ са пристигнали на мястото на Бенк ъф Монтреал в Саанич, на остров Ванкувър, близо до границата с американския щат Вашингтон, съобщиха от правоохранителните органи.

Инцидентът е предизвикал силно полицейско присъствие в района, се казва в изявление, публикувано на уебсайта на полицията в Саанич.

"Къщи и бизнеси в непосредствена близост до мястото на инцидента са евакуирани поради наличието на потенциална опасност от взривно устройство в автомобил, свързан със заподозрените."

Двамата нападатели са били "тежко въоръжена" и по първоначални данни  са носели бронежилетки, съобщи на пресконференция началникът на полицията в Саанич Дийн Дъти, допълвайки, че не разполага с допълнителна информация за тях.

Шестима полицаи са били откарани в болница с огнестрелни рани.

"В момента очакваме някои служители да бъдат освободени след оказване на спешна помощ,  докато други служители са получили много сериозни наранявания и им правят операции", каза Дъти.
БТА