На погребението ще присъства принц Хари, но не й съпругата му Меган Маркъл
Погребението на принц Филип ще бъде на 17 април в 15:00 часа местно време в катедралата "Сейнт Джордж", в замъка Уиндзор, съобщи Бъкингамският дворец.

Според говорител на двореца, цитиран от световните агенции, частната церемония ще бъде предавана по телевизията. На погребението ще присъства принц Хари, който живее в Калифорния, но не й съпругата му Меган Маркъл.

След кончината на принц Филип Единбургски херцог става принц Чарлз

Тя е бременна и по съвет на лекаря й - не бива да пътува до Обединеното кралство за погребението, затова ще остане в САЩ, уточни говорител на Бъкингамския дворец.

Само 30 души, без съмнение четирите му деца - Чарлз, Анна, Андрю и Едуард, внуците му и други близки ще присъстват на погребението заради правилата, наложени от пандемията от новия коронавирус.

Точният списък с присъстващите на церемонията се очаква да бъде разпространен на 15 април. Програмата на погребението, въпреки промените, свързани с пандемичната обстановка, до голяма степен отразява личните пожелания на херцога, допълни говорителят на двореца.

С топовни салюти и цветя Обединеното кралство се прощава с принц Филип (СНИМКИ)

В началото на церемонията ще бъде запазена една минута мълчание в цялата страна. Националният траур във Великобритания ще продължи до 17 април, а кралското семейство ще бъде в траур две седмици.

Погребението на принц Филип ще бъде само четири дни преди рождения ден на кралица Елизабет Втора, която на 21 април навършва 95 години, отбелязва АФП.
БТА