/ / iStock/Getty Images
Селесте Арантес, майката на бразилската футболна легенда Пеле, почина на 101-годишна възраст, надживявайки известния си син с 18 месеца, съобщи семейството.

Арантес е на 17 години, когато ражда първото си дете на 23 октомври 1940 г. - бебе, което ще израсне като човека, смятан за най-великия футболист на всички времена.

"Почивай в мир, бабо", написа най-големият син на Пеле - Единьо - в Instagram, като посланието беше илюстрирано със снимка, на която той прегръща баба си.

Не бяха дадени подробности за причината за смъртта. Според местните медии Арантес е била хоспитализирана в продължение на осем дни.

По време на смъртта на сина ѝ членове на семейството твърдят, че Арантес е имала когнитивни затруднения и не е знаела, че световноизвестният ѝ син е починал.

Арантес, която се омъжва за бащата на Пеле, Жоао Рамос до Насименто, на 16-годишна възраст, има и друг син, Жаир, който умира през 2020 г. от рак - същата болест, която отнема живота на Пеле.

Тя посвещава живота си на грижите за децата си.

"От ранна възраст тя ме научи на ценността на любовта и мира", пише Пеле в Инстаграм на 100-годишния си рожден ден, заедно с три снимки, на които са заедно на различни етапи от живота си.

Девет дни по-късно Пеле е приет в болница в Сао Пауло, където умира от рак. Погребалната му процесия включваше емоционална спирка в дома на майка му.

Роден като Едсон Арантес до Насименто, Пеле е единственият футболист в историята, спечелил три световни купи (1958, 1962 и 1970 г.).

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС