/ БГНЕС
Рожденият ден на Ким Чен Ун остава една от най-големите мистерии, които светът се опитва да реши, въпреки че се смята, че той е роден на 8 януари 1984 г.
 
Ким Чен Ун празнува в Китай 35-я си рожден ден

Вчера севернокорейският лидер отбеляза 35-ата си годишнина в Китай, въпреки разнопосочната информация от севернокорейски медии, че той е роден през 1982 г., а южнокорейското разузнаване смята, че годината му на раждане е 1983 г.
 
Ето няколко интересни факта за лидера на Северна Корея.
 
Баскетболна дипломация
 
Ким Чен Ун е страстен фен на баскетбола и е близък приятел с бившата звезда от NBA Денис Родман, който му изпя "Happy Birthday" преди 5 години и получи бурни ръкопляскания от зрителите, преди да поведе бивши американски баскетболисти срещу отбор от Пхенян. Родман често посещава Северна Корея и публично показва вниманието, което получава от Ким, като го нарича "приятел до живот".
 
Прическата
 
Прическата на Ким Чен Ун е предмет на много дискусии в медиите, а повечето журналисти не могат да се въздържат и да не обърнат внимание на костюма му в стил Мао Дзе Дун, очилата му с рогови рамки и накрая - запазената му марка: косата. Той я носи назад, а отстрани е обръсната. Някои медии дори пишат, че лидерът се страхувал от фризьори и сам се подстригвал. В Северна Корея наричат прическата "амбициозна", а мнозина се опитват да я имитират.
 
Да постигнеш нови висини
 
След историческата среща между Ким Чен Ун и президента на Южна Корея Мун Дже-Ин през май м.г., южнокорейски журналисти разгледаха по-подробно обувките на севернокорейския лидер, за да разберат колко висок е той наистина.
 

БГНЕС


Ким, за който се смяташе, че е около 170 см, застанал до високия 172 см Дже Ин изглежда с около 2,5 см по-нисък от него. Но експерти забелязаха, че от предната страна на обувките на лидера са с платформа и вероятно носи специални стелки, които увеличават височината. Така беше допуснато, че истинската височина на Ким е 162,5 см.
 
Модата и Ким
 
Изглежда Ким е почитател на милитари стила, обикновено носейки тъмно или сиво-синьо сако стил Мао. Но доколкото е известно, само веднъж е сменил почерка си - сиви панталони и широка, бяла тениска и сламена шапка.
 

Guliver/Getty Images


Селфи, моля!
 
За първи път Ким си направи селфи през юни в Сингапур, където се срещна с американския президент Доналд Тръмп. Севернокорейският лидер се усмихваше широко, когато министърът на външните работи на Сингапур взе мобилния си телефон, за да си направят снимка, която след това сподели в социалните мрежи.
БГНЕС