Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски честити на всички македонски граждани официалното начало на преговорите за пълноправно членство в ЕС.

ЕС обяви началото на преговорите за присъединяване на Северна Македония

Въпреки предизвикателствата, с които се сблъскахме през годините, гражданите запазиха подкрепата за изпълнението на нашия европейски дневен ред, написа президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в своя профил във Фейсбук.

"Започваме нова фаза на политическа интеграция, за да станем част от европейското семейство от нации, в което македонският език ще бъде един от официалните езици на ЕС", добави той.

МВнР: „Македонският език“ се основава на българския книжовен език, „обогатен“ с местни форми


"Чака ни упорита работа, влагане на целокупните обществени и институционални капацитети за следващите фази на процеса от преговори. Благодаря на всички, които през годините бяха част от институциите, които работеха за присъединяването към Европейския съюз и полагаха максимални усилия за успешна евроинтеграция. Нека позволим на европейските ценности като свобода, демокрация, справедливост, многообразие и просперитет да управляват в нашето отечество", написа още Пендаровски.

БТА