Папа Франциск
Папа Франциск / Gulliver/Getty Images
Папа Франциск даде обяд за 1500 бедни и нуждаещи се хора, тъй като на днешната дата Католическата църква отбелязва Световния ден на бедните, предаде Ройтерс.

Менюто за всички в голямата ватиканска зала, включително за папата, бе лазаня, пилешко с гъбен сос, картофи, сладкиши, плодове и кафе.
 


Гостите на Светия отец бяха доведени във Ватикана от доброволци на благотворителни организации, които им помагат всекидневно. Още 1500 души са поканени на друг обяд в Рим, допълва АП.

Папата иска да се спре достъпa на деца до порното в интернет

През цялата изминала седмица на площад "Свети Петър" имаше мобилна клиника, в която лекари доброволци оказваха на нуждаещите се специализирана медицинска помощ. Обща медицинска помощ се оказва през цялата година наблизо, като това е още една от инициативите на папа Франциск.

По-рано на литургия за бедните на площад "Свети Петър", Франциск каза, че по-богатите хора не трябва да се дразнят от бедните, а да им помагат колкото могат.

Папата: Тайният архив на Ватикана вече не е таен

"Те трябва да се питат: "Аз, като християнин, имам ли поне един беден човек за приятел?", посочи папата.

В днешната литургия, целяща да се повиши информираността за бедните по света, Франциск изрази съжаление, че хората не се притесняват от това, че разликите в доходите нарастват, че алчността на малцина е причина за повишаването на бедността на много други, допълва Асошиейтед прес.

През 2016 година Папа Франциск учреди ежегодното отбелязване от католиците на Деня на бедните.
БТА