/ iStock/Getty Images
В Москва стана поредното сбиване между представители на азербайджанската и арменската общности, съобщи РБК. Информацията за сбиването в югозападната част на града пред метростанцията „Салариево” край ресторанта „Арменски дом” бе потвърдена от вицепрезидента на Съюза на азербайджанците в Русия Елунур Хусейнов.

Съобщението бе коментирано и от представители на арменската диаспора. „Имаме само информацията, която е разпространена в Мрежата: извършено е нападение, продължило десетина минути, изпочупени са витрини”, заяви през изданието съпредседателят на "Обединението на арменците в Русия" Давид Тоноян.

Русия възобновява част от международните полети

През нощта в петък в Москва имаше стълкновения между представители на двете диаспори. Един от участниците в сбиванията бе ранен с нож, оказана му е медицинска помощ. Общо са задържани 25 души, те са заподозрени в хулиганство.

Арменският посланик Вардан Тогонян окачестви случилото се като организирана провокация. На свой ред в Съюза на азербайджанците в Русия заявиха, че именно представители на арменската диаспора са разгромили ресторанта „1001 нощ", чийто собственик е азер.

Конфликтът между Армения и Азербайджан за региона Нагорни Карабах се изостри на 12 юли, но не в региона, а на 300 километра северно от него по границата между двете държави. Баку съобщи за 12 убити военни от арменската страна. В Ереван съобщиха за петима загинали арменски военни и 11 ранени. 
БГНЕС