/ БГНЕС/ЕРА
Жребият за основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, беше отложен с повече от час в очакване на решението на правителството на страната по казуса с Новак Джокович.

"Имахме закъснение", потвърди говорител на Tennis Australia пред АФП, след като жребият за първия турнир от Големия шлем за годината, първоначално насрочен за 15:00 (04:00 GMT) в Мелбърн Парк, не се проведе.

По-късно организаторите казаха, че ще започне в 16:15 часа, без да се дават повече подробности за отлагането.

Световният номер 1 Новак Джокович се стреми към 10-та титла в Мелбърн Парк и рекордна 21-ва от Големия шлем, но все още не е ясно дали ще участва на турнира, или ще бъде депортиран.

Сърбинът, който е водач в схемата, има неразбирателства с властите, визата му беше анулирана, а той настанен в център за бежанци.

В понеделник Джокович спечели съдебно дело срещу властите, вследствие на което бе освободен от мигрантския лагер и започна тренировки. В момента се очаква решение на министъра по имиграционните въпроси, който може да реши Джокович да бъде депортиран. Според последни информации днешната тренировка на сърбина е била прекъсната половин час след началото ѝ.
БГНЕС