Напрежение пред имиграционния хотел, в който се намира Новак Джокович. Там от часове заедно с репортерите стоят и десетки фенове не тенис звездата. Около 11 часа българско време червен автомобил напусна паркинга на хотела, като според "Дейли мейл" спекулира в него е бил самият спортист.

Джокович Австралия
БГНЕС

Бащата на Джокович твърди, че отново е задържан, властите отричат

В следствие на това между почитателите на Джокович и полицията в Мелбърн е възникнало напрежение, твърди сръбския Blic. "Нещата бързо ескалираха, като полицията използва лютив спрей срещу протестиращите, които блокираха пътя на колата. Видях поне един протестиращ да плюе по офицер и няколко мъже хвърлиха бутилки с вода по тях, удряйки няколко офицер", твърди в "Twitter" журналистът от "Вашингтон поуст" Майкъл Милър.
По-рано през деня стана ясно, че Джокович е печелил изненадващо делото си за депортация от Австралия, като съдия е наредил незабавното му освобождаване от имиграционен хотел. След това бащата на тенисиста заяви, че той е бил повторно задържан - нещо, което властите в Мелбърн отрекоха.

Близките на Ноле твърдят, че той е третиран изключително зле в Австралия.

Джокович Австралия
БГНЕС

Имиграционният министър Алекс Хоук все още не е взел решение дали да анулира отново визата на световния номер 1.

Междувременно, документи разкриха, че Джококвич е потвърдил при кацането си в Мелбърн пред граничния контрол, че не е ваксиниран. Базата на поисканото от него медицинско изключение бил прекарания коронавирус от сърбина на 16 декември.

Джокович Австралия
БГНЕС

Очаквайте още подробности.