Новак Джокович е бил повторно задържан само часове, след като спечели делото си срещу правителството на Австралия за анулирането на визата му за влизане в страната, съобщи The Daily Mail.

Говорейки пред сръбски журналисти, бащата на световния номер 1 – Сърджан Джокович, заяви, че австралийската полиция го е арестувала отново в опит в крайна сметка да го депортира под специални правомощия, наредени от имиграционния министър на страната.

В същото време обаче властите в Австралия отричат тази новина. Източници от местната федерация по тенис и правителството твърдят, че няма решение все още за отнемане на визата му.
 


"Според последната информация сърбинъте отказал да напусне Австралия и има намерение да остане и да се бори за правата си. В момента той е с адвокатите си", пише в Twitter журналистката Ксения Павлович, която твърди, че е в постоянна връзка с близки на Джокович.

Джокович Австралия
БГНЕС

Един от братята на Ноле – Джордже Джокович, също е заявил пред местни медии в Сърбия, че деветкратният шампион в Мелбърн в момента е с адвокатите си. Семейството на Джокера е получило информация, според медиите, че австралийските власти искат отново да го задържат. Имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук пък разполага с още около три часа, за да анулира отново визата на световния номер 1.

Новак Джокович спечели, освобождават го от имиграционния хотел

Австралийското издание The Age отрече сърбинът да е арестуван. Според вестника, Хоук продължава да обмисля дали да анулира визата му. Изданието цитира четири източника, включително тенис специалисти и представители на федералното правителство. Към момента не е ясно къде точно се намира сръбската тенис звезда, въпреки че твърдения добавят, че няма полиция или граничен контрол пред офиса на адвокатите му.

Джокович Австралия
БГНЕС

Докато точното местоположение на 34-годишния тенисист остава неясно, телевизионни камери показаха голям брой полицаи извън офиса на адвоката му, заедно с бял микробус, използван предимно за транспортиране от и до имиграционни хотели.

Междувременно, документи разкриха, че Джококвич е потвърдил при кацането си в Мелбърн пред граничния контрол, че не е ваксиниран. Базата на поисканото от него медицинско изключение бил прекарания коронавирус от сърбина на 16 декември.