/ БГНЕС
Бившият премиер на Македония Никола Груевски беше осъден на две години затвор по т. нар. дело „Танк“. Присъдата срещу Груевски беше произнесена за действията му като подбудител за извършването на престъпление.

Македонски журналист: „Груйо“ притежава имоти за милиони в Европа (СНИМКА)

Груевски има правото да обжалва присъдата в по-горна инстанция. Ако и там тя бъде потвърдена, делото ще отиде в Апелативния съд.
По делото на шест години и половина затвор беше осъден и бившият заместник-министър на вътрешните работи Гьоко Поповски.

Съдът реши: Никола Груевски остава без паспорт

Съдията Добрила Кацарска при произнасянето на присъдата каза, че двамата осъдени трябва в срок от 15 дни след окончателното решение да възстановят щетите причинени в този случай. Пред съда се събраха хора, за да засвидетелстват подкрепата си към Груевски.

Груевски
БГНЕС

Главния обвиняем Поповски беше доведен в съда с белезници от следствения арест в Скопие. Като бивш заместник-министър на вътрешните работи, той беше осъден на девет години затвор за злоупотреба със служебно положение по делото "Триста" - за доставката на 300 превозни средства за МВР.

Груевски
БГНЕС

За третата обвиняема - Гордана Янкуловска - преди един месец процедурата бе отсрочена и заседание на съда е насрочено за 28 юни.

Груевски
БГНЕС

Според присъдат, Никола Груевски е оказал влияние върху другите двама обвиняеми по начин, така че Гордана Янкуловска е поискала МВР да купи лек автомобил "Мерцедес" за премиера. Янкуловска накарала Гьоко Поповски при закупуването на автомобила да фаворизира "Mak Ауто Стар" ДООЕЛ Скопие.

Груевски
БГНЕС

Лимузината, която струва около 600 000 евро, беше на разпореждане на вътрешното министерство при предишния кабинет.
БГНЕС