Груевски
Груевски / БГНЕС
Бившият македонски премиер Никола Груевски притежава огромна сграда на стойност от 7 милиона евро в белгийския град Антверпен. Това съобщава бившият кореспондент на държавната информационна агенция в Скопие МИА Бобан Нонкович.

"Шпигел": Груевски е необходим на Европа за справянето с мигрантската криза

Според него "фамилията е закупила къщи и по хърватската крайбрежна ивица на Адриатическо море". В информацията пише, че "Груйо е бил докторонт в Монте Карло". Обвиненията на Нонкович са оповестени в днешния брой на "Слободен печат".

Груевски
БГНЕС

В последния си брой седмичникът "Фокус" съобщи, че братовчедът на Никола Груевски Сашо Миялков е "навлязъл мощно в петролния бизнес чрез компанията "ОМ Петрол".

Съдът реши: Никола Груевски остава без паспорт

"Той закупил петролни складове и три бензиностанции от веригата "РТ Транс", пише в разследването. В него се подчертава, че Сашо Миялков е закупил и строителната компания "София градба", а вече е акционер и в "Жито полог" и "ЗК Пелагония" и е част от собствениците на "Здраве Радово".

Кой дърпа конците в "македонския сценарий"?

Сашо Миялков бе дългогодишен директор на контраразузнаването. Той се смята за един от основните организатори на масовото подслушване в Република Македония, което вкара страната в безпрецедентна политическа криза продължила над 2 години.
БГНЕС