Тръмп и Ципрас
Тръмп и Ципрас / БГНЕС
Американският сенатор Боб Коркър отправи остри критики към президента на САЩ Доналд Тръмп, след като двамата републиканци си размениха обиди в Туитър.

"Президентът изпитва голямо затруднение с истината", заяви Коркър в интервю за телевизия Си Ен Ен в Капитолия, където Тръмп трябва да се срещне със сенатори по-късно през деня, за да постигне съгласие за данъчна реформа.

Сенатор с ироничен коментар за освобождаването на Тръмп от военна служба

ой целенасочено руши отношенията, които имаме по света и които са полезни за нашата страна", каза Коркър.

"Мисля, че това, с което той ще бъде запомнен най-вече, е унижението на нашата страна", заяви сенаторът. Коркър каза по телевизия Ен Би Си, че Тръмп не бива да се меси в работата на Конгреса по законодателството за намаляването на данъците, посочва Асошиейтед прес.

Скромният Доналд: Тръмп хвали сам „изваяните“ си туитове

Тръмп отвърна, като написа в Туитър, че сенаторът, който по-рано обяви, че планира да се оттегли, "не може да спечели и най-низшата изборна длъжност в Тенеси". Коркър на свой ред заяви в Туитър - "същите неистини от един напълно неистинен президент".

Тръмп написа, че сенаторът от щата Тенеси е решил да се оттегли, след като президентът е отказал да го подкрепи, "и сега е отрицателно настроен към всичко, свързано с Тръмп".

 
БТА