/ БГНЕС
Американският сенатор Джон Маккейн направи ироничен коментар за причините, поради които президентът Доналд Тръмп е бил освободен от военна служба по време на войната във Виетнам, предаде Франс прес.

Сенаторът републиканец, който е в конфликтни отношения с Тръмп, разказваше в телевизионно интервю снощи как е бил пленен по време на Виетнамската война и е прекарал над пет години в затворнически килии в Ханой, където бил подлаган на изтезания.

Една от страните на тази война, които никога няма да приема, е, че пращаха на фронта хора с по-скромни доходи, докато най-богатите намираха лекар, който им откриваше шип в петата, заяви Маккейн, имайки предвид диагнозата, поставена на Доналд Тръмп през 1968 г., благодарение на която той бил освободен от служба.

Скромният Доналд: Тръмп хвали сам „изваяните“ си туитове

"Ако всички американци бъдат призовани да служат под знамената, всички те трябва да го направят", заяви сенаторът. През 2015 г. като кандидат за републиканската номинация за Белия дом Тръмп постави под съмнение честта на Маккейн, който е дълбоко уважаван в САЩ заради военната си служба.

Харесвам хората, които не допускат да ги пленят, заяви милиардерът, който никога не е служил в армията.
БТА