/ Thinkstock/Getty Images
Турските въоръжени сили са неутрализирали 22-ма терористи през последните два дни при операцията „Нокът-меч“ в Сирия и Ирак, съобщи министерството на отбраната. „Нашите операции срещу терористичните организации „Кюрдска работническа партия” (ПКК) и „Сили за народна самоотбрана (СНС) продължават без прекъсване както в Северен Ирак, така и в Северна Сирия. Общо 22-ма терористи бяха неутрализирани: 10 в Северен Ирак и 12 в Северна Сирия“, се казва в разпространено изявление. Това е станало в петък и събота. Отбелязва се също, че Анкара ще продължи да отмъщава за загиналите военни и граждани на републиката.

Анкара ще извърши възможно най-скоро наземна операция в Сирия

По-рано Анадолската агенция съобщи, че министърът на отбраната Хулуси Акар е бил принуден да прекъсне участието си в съвместна програма с президента Реджеп Ердоган в Коня, за да проведе среща в щаба на сухопътните сили в турската столица.

На 20 ноември беше проведена операцията „Меч-нокът”, в която участваха над 50 самолета и 20 дрона. Въздушната подкрепа от земята бе осигурена от артилерия. Ударите бяха нанесени по обекти на забранената в Турция ПКК и нейното сирийско разклонение СНС. Ердоган обяви тази седмица планове за провеждане на едновременна сухопътна операция в няколко района в Северна Сирия: Тел Рифаат, Манбидж и Айн ал-Араб (Кобани). 
БГНЕС