/ iStock/Getty Images
Изкоренени дървета, изпочупени клони и повредени покриви в Загреб
Изкоренени дървета, изпочупени клони,съборени светофари, повредени покриви в Загреб след силния вятър, който не престава да духа от снощи, съобщава в. "Нова Македония".

Полицията съобщи, че двама пешеходци са били ранени.

Пожарникарите съобщиха, че са имали 240 повиквания в столицата от неделя вечерта. Властите препоръчаха на хората да не излизат навън, ако това не е абсолютно необходимо. Ограничено е и движението по няколко пътища в страната. Сняг, град и дъжд стреснаха Италия
Движението по няколко улици е спряно, не се движат и няколко автобусни линии. Хърватските медии съобщават, че пожарникарите в Загреб са имали 150 интервенции през нощта. Полицията излезе с предупреждение, в което препоръча на гражданите да не излизат от домовете си, ако това не е крайно необходимо и да не стоят на открито.
 

iStock/Getty Images


Това особено се отнася за децата и по-възрастните хора. Полицията препоръча също на гражданите да не пътуват към планински местности. Хидрометеоролозите в региона съобщиха, че се очакват обилни валежи от дъжд в следващите два дни и предупредиха за възможни наводнения.
 

Gulliver/Getty Images

БТА