Нови разкрития за смъртта на актрисата Натали Ууд
Нови разкрития за смъртта на актрисата Натали Ууд / снимка: БГНЕС, архив

Американската актриса Натали Ууд може би е имала наранявания, които не са били резултат от инцидента, при който се удави в морето през 1981 година, сочи нов съдебномедицински доклад, изготвен след подновяване на разследването за смъртта на 43-годишната актриса през ноември 2011 година.

Натали Ууд бе открита мъртва на 29 ноември 1981 година. Разследването беше установило, че актрисата се е удавила близо до остров Каталина в залива на Лос Анджелис. Там тя била със своя втори съпруг Робърт Уогнър и актьора Кристофър Уокън - приятел на семейството. Тримата са били пияни на борда семейната яхта Splendour. В един момент двамата мъже забелязали отсъствието на Натали Ууд, след което тялото й било открито на 200 м. от брега.

В новия доклад, който бе публикуван без съкращения от "Лос Анджелис Таймс", съдебни лекари отбелязват, че някои от нараняванията по тялото на Ууд може да не се дължат на травми при падане от лодка например. В резултат на това причината за смъртта е променена от смърт при инцидент, на смърт от удавяне и други неопределени фактори, посочва БГНЕС.

Капитанът твърди, че Натали Ууд и съпругът й имали голям скандал преди тя да изчезне, а Робърт Уогнър твърде дълго чакал, преди да повика помощ.