Македония
Македония / БГНЕС
Гражданите на няколко македонски града излязоха на протестен марш за запазването на единството и териториалната цялост на Македония. Те идват на фона на посещението в страната на еврокомисаря по разширяването Йоханес Хан, който провежда срещи с парламентарно представените партии.

Протести в Македония
БГНЕС

В столицата Скопие се събраха над 250 000 души пред сградата на парламента, пишат македонски медии. Те носиха със себе си македонски знамена и плакати с надписи „Македония ще победи“.
 
В Охрид се състоя протест част от инициативата „За единна Македония“. Участниците в него се обявиха срещу заплахите за целостта на държавата и в защита на конституцията. Протестите започнаха в 17:00 ч. местно време от площада срещу Охридската гимназия. След това участниците поеха по улиците на централната част на града до площад „Св. Климент Охридски“.

Протести в Македония
БГНЕС

Тази вечер протест имаше и в град Кочани. С плакати „Стоп на двуезичността“ и „Не искаме разделения“ шествието премина през центъра на града и стигна до градския парк. Участниците в протеста бяха единодушни в исканията си да не се позволява редефинирането на държавата и да не въвежда албанският език като втори официален в Македония.
 
Протести тази вечер имаше още в Неготино и в община Зърновци.

Протести в Македония
БГНЕС

БГНЕС