/ iStock/Getty Images
Нова Зеландия обяви, че от 19 април ще отмени задължението за поставяне под карантина след пътувания от и до Австралия, предаде Асошиейтед прес.

Отварянето на специалния коридор за пътувания ще бъде голямо облекчение за новозеландците и австралийците, които имат роднини съответно в Австралия и Нова Зеландия и бяха разделени от тях заради коронавирусната пандемия. Очаква се мярката да се отрази положително и на туроператорите.

Нова Зеландия ще имунизира населението си само с ваксината на „Пфайзер“

Както Нова Зеландия, така и Австралия успешно се справиха с овладяването на коронавируса. Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн днес заяви, че според здравните експерти рискът от пренасяне на коронавируса от австралийци в Нова Зеландия е малък и че по тази причина изискването за поставяне под карантина при пътуване между двете страни вече може да отпадне.

Австралийските власти по-рано разрешиха влизането в Австралия на пристигащи от Нова Зеландия да става без задължително поставяне под карантина. Нова Зеландия обаче възприе по-предпазлив подход и въведе изискване от пристигащите от Австралия да се поставят под двуседмична карантина, припомня АП.
БТА