/ БГНЕС
Членове на Националния синдикален блок - служители на националната компания “Румънска поща”, протестират днес пред сградата, където се провежда конгресът на Европейската народна партия в Букурещ, предава кореспондентът на БТА Мартина Ганчева. Това става ясно от съобщение, изпратено и до редакцията на БТА и от официалната страница на организацията в социалната мрежа Фейсбук.



Недоволните се оплакват от „катастрофалната политика на управление в националната компания“ и твърдят, че между 60 и 80 процента от служителите в системата получават минималната работна заплата за страната независимо от позицията, образованието, отговорността или професионалния си опит. Според протестиращите ръководството на компанията не е спазило нито един член от колективния трудов договор и заявяват, че на практика такъв няма. По думите им генералният директор системно допуска нарушения. Те призовават за неговото отстраняване. 

Демонстрация е планирана за днес и пред централата на Национално-либералната партия, която е домакин на конгреса на ЕНП.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Кореспондент на БТА Мартина Ганчева