Украйна
Украйна / БТА
Няколко руски области бяха атакувани днес от украински дронове и снаряди, при което бяха ранени трима души, а летище трябваше да отклони полетите си, съобщиха руските власти, цитирани от Франс прес.

От началото на украинското контранастъпление през юни руските власти обвиняват силите на Киев в почти ежедневни атаки с дронове и снаряди по граждански обекти.

Зеленски: България ще се включи в украинския Алианс на отбранителните индустрии

"Тази сутрин украинските сили атакуваха със снаряди квартала с пазара в центъра на Шебекино", съобщи губернаторът на граничещата с Украйна Белгородска област Вячеслав Гладков. Той каза, че при нападението са били ранени трима души, включително жена, получила рана от осколка във врата.

Губернаторът на Брянска област, която също граничи с Украйна, съобщи за артилерийска атака, причинила щети, но без пострадали.

Смоленска област, западно от Москва, съобщи за пет свалени украински безпилотни самолета, а Краснодарският край на брега на Черно море - за един. В резултат на атака близкото летище в Сочи е трябвало временно да пренасочи някои полети към други летища.

Медведев: Западните държави водят ситуацията към Трета световна война


Кримският мост, който свързва анексирания полуостров с континентална Русия, също беше затворен за кратко тази сутрин, без да се посочва причина.

Миналата седмица Украйна заяви, че стои зад ракетната атака, поразила щаба на руския Черноморски флот в Крим и нанесла сериозен удар на Кремъл.
Десислава Иванова/БТА