Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп, който днес празнува 74-я си рожден ден, отговори на предположения за здравето и силите му, след като на доста коментирано видео от вчера се вижда да слиза от една сцена с колеблива стъпка, предаде Франс прес.

Президентът тъкмо беше произнесъл реч на церемония по връчване на дипломите в престижната военна академия "Уест пойнт" близо до Ню Йорк, реч в необичайно помирителен за него тон.

Поканен да напусне сцената, той изглежда изпитва известни трудности да слезе по рампата и прави това на малки предпазливи крачки.

От вниманието на американски медии не убягва също, че по време на същата реч той поднася с две ръце към устните си чаша вода и се затруднява да произнесе правилно името на героя от Втората световна война генерал Дъглас Макартър.

Самият Тръмп отговори снощи в Twitter на въпросителните, свързани със здравословното му състояние.

Рампата за достъп до сцената "беше твърде дълга и стръмна, нямаше парапет и най-вече беше много хлъзгава", обясни той, и отбеляза, че е внимавал двойно повече да не падне, за да не даде повод на медиите да му се надсмиват.

Тръмп подчерта, че е изминал последните три метра на рампата "тичешком".

Президентът, който води кампания за преизбиране, ще се изправи на изборите на 3 ноември срещу 77-годишния демократ Джо Байдън.
БТА