/ iStock/Getty Images
Според последни данни на полицията най-малко 17 са убитите в нападението в тайландския град Накхон Рачасима, а най-малко 21 са ранените, предадоха Ройтерс и ТАСС.
 

Масовият стрелец от Тайланд
БГНЕС



По-рано днес 32-годишен ефрейтор, идентифициран като Джакрапант Тхома, първо застрелял своя командир и двама войници във военна база, след което избягал с автомобил. По пътя стрелял безразборно по минувачи с откраднато от базата оръжие. После влязъл в търговския център "Терминал 21" и открил огън по клиентите. Твърди се, че е взел за заложници най-малко 16 души.
 


Министерството на отбраната посочи, че силите за сигурност са обкръжили търговския център, където сега е избухнал пожар, допълва АФП.

Полицейски и военни специални сили са влезли в търговския център, за да помогнат на намиращите се вътре стотици хора да избягат, заяви говорител на тайландското министерство на отбраната. Засега не е ясно колко души все още се намират вътре. Нападателят също е в сградата.

Кадри на местната телевизия "Амарин" показват как десетки хора бягат от търговския център, някои от които носещи деца.

Същевременно в сайта на посолството на Русия в Тайланд се казва, че няма загинали и пострадали чужденци в търговския център, предаде ТАСС.

Войник уби 12 минувачи, взе 16 души за заложници в Тайланд (ВИДЕО)

Военният качи кадри и видеозаписи във Facebook, в които казва, че "Никой не може да избегне смъртта". После социалната мрежа блокира акаунта му.

Мотивите на нападателя остават неизвестни. Има данни, че той е бил разгневен във връзка с имотна сделка. В социалните медии той отправил и неясни обвинения в корупция, предаде Ройтерс.

 
БТА