Починали са най-малко 13 души, други 50 са пострадали
Надлез рухна в мексиканската столица в момент, в който по него е преминавало метрото, предадоха световните агенции.

Инцидентът е станал по линия 12, допълва испанското издание "Паис". Причините за трагедията засега са неизвестни. Към мястото се е отправила кметицата на Мексико Сити Клаудия Шайнбаум.
 


Кметицата на мексиканската столица Клаудия Шейнбаум заяви в Twitter, че 15 души са загинали и че един автомобил е затрупан под отломките. Агенцията за гражданска защита съобщи първоначално за 13 загинали и 70 ранени.

Линия 12 на метрото бе построена, когато външният министър Марсело Ебрард бе кмет на Мексико. "Станалото днес с метрото е ужасна трагедия. Солидарен съм с жертвите и техните семейства", написа Ебрард в Twitter. "Разбира се, причините трябва да бъдат разследвани и да се установи кой е отговорен. Аз съм на разположение на властите да помогна с каквото е необходимо", добави той.

Десетки хора загинаха при инцидент по време на религиозен празник в Израел

5,5 милиона души използват всеки ден метрото на Мексико Сити. То има 12 линии и 195 станции, допълва испанското издание.

Няма данни за пострадали българи при срутването на надлез на метрото в Мексико сити на станция Оливос, заедно с преминаващия по това време влак. Местните власти призовават населението да избягва района на инцидента, съобщиха от българското министерство на външните работи.
 
 
БТА